Assalamualaikum.
Anak bujang Ifa dah mintak nak makan daging kunyit pulak, jadi semalam hubby dah siap-siap beli kat pasar malam. Kalau beli kat kedai biasa yang dekat kawasan rumah Ifa tu, jual daging beku je. Daging beku tak best sebab banyak lemak dan liat pulak tu. Kalau beli kat pasar malam memang sedap dan lembut, fresh lg tu.
Resepi kat bawah ni;
Anak bujang Ifa dah mintak nak makan daging kunyit pulak, jadi semalam hubby dah siap-siap beli kat pasar malam. Kalau beli kat kedai biasa yang dekat kawasan rumah Ifa tu, jual daging beku je. Daging beku tak best sebab banyak lemak dan liat pulak tu. Kalau beli kat pasar malam memang sedap dan lembut, fresh lg tu.
Resepi kat bawah ni;
DAGING GORENG MINYAK
Sumber: Masakan Dari Ibu
Bahan-bahan:
1 kilo daging - dibersihkan dihiris dan digoreng dengan kunyit dan garam
1 biji bawang besar - dihiris
3 ulas bawang putih - dihiris
1 inci halia - dihiris
10 biji cili padi
Sedikit air asam jawa
Garam secukup rasa
Sedikit gula
Minyak untuk menumis
Cara-cara:
1. Tumis bahan-bahan hiris tadi dan juga cili padi.
2. Masukkan air asam jawa dan juga daging.
3. Masukkan sedikit garam dan perasa.
4. Sedia untuk dihidangkan.
"SELAMAT MENCUBA"
No comments:
Post a Comment